6.4.2015

Kanta valmiina maahanmuutosta? Tässä sille perustelut

Tuntuuko sinusta, että maahanmuuttajat tuovat mukavaa vaihtelua elinympäristöösi vai koetko erilaisuuden uhkaavana tekijänä? Suhtautuuko lähipiirisi maahanmuuttoon jollakin tietyllä tavalla ja haluat heiltä hyväksyntää suhtautumalla siihen samalla tavalla?

Valitettavasti pelkästään sinun tunteesi maahanmuuttajia kohtaan tai lähipiirin hyväksynnän hakeminen eivät kuitenkaan ole hyvältä kuulostavia perusteluita sille, miten maahanmuuttopolitiikka pitäisi Suomessa hoitaa.

Mutta ei hätää: olen nimittäin onnistunut löytämään tutkimuksen, jonka voit ottaa perusteluksi maahanmuuttopoliittiselle mielipiteellesi ihan riippumatta siitä, mikä se on. Kyseiseen tutkimukseen vetoamalla saat aiemmin päätetylle mielipiteellesi tieteen tuomaa uskottavuutta.

Sinun tarvitsee vain valita kuvassa olevasta taulukosta sarake, jossa maahanmuuttajien kohdalla on otettu huomioon tarkoitukseesi sopiva määrä julkisia kuluja, ja voit perustella sillä mielipidettäsi toteamalla, että OECD:n tutkimuksen (s. 159) mukaan maahanmuutto aiheuttaa Suomelle joko voittoa tai tappiota. Valitset vain ennakkoasenteistasi riippuen joko vasemmalla tai oikealla olevan sarakkeen arvon. Älä epäröi valintasi suhteen, sillä hyvin harvat ymmärtävät lähteä tarkastamaan, voiko tutkimusta tulkita myös toisin.


Jos sinulla ei ole vielä kantaa maahanmuutosta, se kannattaa valita niin, että sillä saa mahdollisimman paljon hyväksyntää sinun omalta lähipiiriltäsi. Jos olet poliittisesti sitoutunut, kanta kannattaa valita oman puolueen enemmistön kannan mukaan. Muiden hyväksynnän hakeminen kannattaa, koska mielipiteesi vaikutus Suomen maahanmuuttopolitiikkaan on käytännössä nolla, mutta lähipiirin hyväksynnällä on paljon vaikutusta onnellisuuteesi.

Kun olet päättänyt kantasi, muista huomioida vain omaa näkemystä tukeva informaatio ja jättää toisenlainen informaatio huomioimatta, tai keksi syy leimata se epäluotettavaksi.

Muista myös, että älykkäät ihmiset pystyvät tunnetusti keksimään keskimääräistä paremmin perusteluita aiemmin päätetyille näkemyksilleen. Perustelujen keksimisellä saat siis älykön maineen ja lisäksi myös arvostusta samoin ajattelevilta kavereiltasi, jotka eivät välttämättä olisi itse keksineet niin nokkelaa perustelua mielipiteelleen. Mitä vaikeammin perusteltavissa oleva mielipiteen onnistut perustelemaan, sitä parempi vaikutus.

Sen sijaan mielipiteen muuttaminen tarkastelun jälkeen on tunnustus siitä, että on ollut väärässä, ja väärässä oleminen on tyhmyyden merkki. Kuka nyt takinkääntäjää arvostaisi. Takki on niin päin kuin se on, ja sen kanssa mennään, vaikka vuori vilkkuisi.

Jos nämä ohjeet tuntuvat itsestäänselvyyksiltä, niin pahoittelen sitä. Olen nimittäin itsekin huomannut, että suuri osa noudattaa niitä jo nyt. Mainitsemani OECD:n tutkimus näyttää olevan monen maahanmuuttokeskustelijan huulilla, ja lähes kaikkien näkemykset siitä ovat ideologisen tulkinnan periaatteen mukaisia. Poliittisiin puolueisiin kuuluvat tulkitsevat sitä puolueensa maahanmuuttokantojen mukaisesti, ja punavihreästi painottuneessa ympäristössä työskentelevät toimittajat hakevat kollegoiltaan hyväksyntää kertomalla, että kyseisen tutkimuksen mukaan maahanmuutto hyödyttää Suomen julkista taloutta. Vastaavasti perussuomalaisten Suomen Uutisissapidetään vastakkaisesta tulkinnasta.

Voit varmistaa asian tila itse hakemalla blogitekstejä ja artikkeleita ja hämmästyä ihmisten valistuneisuudesta. Näissä poliitikoissa, toimittajissa ja muissa tahoissa on yhteiskuntamme toivo, ja tilanne on muutenkin hyvä, sillä ihmisillä on luontainen taipumus tulkita tietoa vastaavalla tavalla, kuten olen jo aiemmin kirjoittanut.


Jaa tämä kirjoitus :
 

Havainnoija Copyright © 2013
Distributed By Free Blogger Templates | Designed by BTDesigner · Powered by Blogger