14.12.2014

Toimittajat väittivät miehiä idiooteiksi – olivatkin itse pilan kohteina

 

Monessa uutisessa on kirjoitettu tutkimuksesta, jonka pitäisi osoittaa, että miehet ovat idiootteja. Toimittajien kannalta noloa on, että he olivatkin itse pilan kohteina

 

Viime päivien aikana yksi jos toinenkin verkkolehtien lukija on saattanut joutua hieraisemaan silmiään lukiessaan erästä ”tiedeuutista”.

Viikonloppu.comin artikkelissa ”Miehet ovat naisia tyhmempiä ja tekevät enemmän idioottimaisia asioita” toimittaja kirjoittaa:

Uusi tutkimus löysi todisteita tukemaan MIT-teoriaa, jonka mukaan miehet ovat idiootteja ja idiootit tekevät typeriä asioita.

Miehet ovat saaneet kyseenalaisen kunnian itselleen, sillä uuden tutkimuksen mukaan he ovat naisia tyhmempiä. Brittitutkijat löysivät todisteita, jotka tukevat MIT-teoriaa (Male Idiotic Theory), jonka mukaan miehet ovat idiootteja ja idiootit tekevät typeriä asioita.


Tekniikka & Talous -lehden toimittaja esittää samaa:

Koillis-Englannin yliopiston tutkijoiden keräämä tieto tukee jo aiemmin esitettyä ”miesten idioottisuuden teoriaa”, jonka mukaan miehet ovat idiootteja ja idiootit tekevät tyhmiä asioita.

Ilta-Sanomien anonyymi toimittaja taustoittaa:

Aineistoksi otettiin synkän leikkimielisen Darwin Awards-kilpailun data, jossa palkinnon saa henkilö, joka on idioottimaisimmalla tavalla ottanut omat geeninsä pois jaosta joko steriloimalla itsensä tai kuolemalla älyttömän tempauksensa vuoksi.

Dataa tutkittiin 20 vuoden ajalta ja vastaus oli selvä: miehet ovat selkeästi naisia ääliöimäisempiä tempauksissaan.

Uuden Suomen artikkelin ”Yksi erottaa miehen ja naisen: Kyllä, miehet ovat täysiä ääliöitä” kirjoittanut toimittaja kertoo:

Tutkijat toivovat voivansa jatkaa miehisen idiotismin teorian tutkimista jatkossakin. Tieteen kannalta olisi hyödyllistä tietää, miksi miehet ajavat itsensä hengenvaarallisiin tilanteisiin vapaasta tahdosta.

Toimittajat siis nimittävät miehiä halventavasti idiooteiksi. Heiltä jäi kuitenkin huomaamatta, että kyse on pilasta. Lääketieteellinen lehti BMJ nimittäin julkaisee perinteisesti joulupainoksessaan huumoriartikkeleita.

Toimittajat menivät nolosti lankaan. Edes se, että ”tutkimus” yleistää poikkeusyksilöiden käyttäytymisen koko miessukupuoleen, ei saanut toimittajia kriittisiksi. Vastaavanlaista typeryyttä olisi väittää miehiä neroiksi sillä perusteella, että nobelisteista ylivoimainen enemmistö on miehiä.

Tätä kirjoitettaessa ainoastaan Helsingin Sanomien artikkelissa on maininta tutkimusartikkelin huumoriluonteesta, joka on ilmeisesti lisätty siihen päivityksessä, joka on tehty asiasta maininneen lukijakommentin jälkeen.

On jokseenkin noloa nimitellä ihmisryhmää idiooteiksi siitä johtuen, että on itse joutunut höynäytetyksi. Tilannetta voi kuitenkin pitää siinä mielessä ansaittuna, että itse nimittelivät halventavasti puolta maapallon väestöstä. Ei häpeään kuole, mutta virheistä on syytä ottaa opiksi. Jos joku erehdyttää toimittajat nimittelemään halventavasti esimerkiksi tummaihoisia tai naisia, siinä saattavat olla työpaikatkin vaarassa.


Jaa tämä kirjoitus :
 

Havainnoija Copyright © 2013
Distributed By Free Blogger Templates | Designed by BTDesigner · Powered by Blogger